Nieuwsberichten


Muziektheorie voor volwassenen

21-08-2019

 

In september 2019 start Fanfare Sint Gertrudis met muziektheorie voor volwassenen. Wil jij ook noten kunnen lezen voor het bespelen van een instrument of om je zangpartij beter onder de knie te krijgen? Meld je dan nu aan bij muzieklab-sintgeertruid via het contact-formulier.


 

CONCERT SLAGWERKENSEMBLE EN OPROEP NIEUWE LEDEN

 

3 juni 2018

 

Op zaterdag 9 juni 2018 verzorgt slagwerkensemble Sint Gertrudis o.l.v. Etiënne Houben een avondvullend concert in gemeenschapshuis Oos Heim te Margraten. Een avond in de promstraditie met muziek, solisten én entertainment waarbij het slagwerk centraal staat. Met het unieke Promsconcert ‘Icons’ heeft het slagwerkensemble een primeur binnen de vereniging. Het is namelijk de eerste keer dat zij een geheel concert verzorgen met uitsluitend percussiemuziek. De heren en dame van het slagwerkensemble zullen de bezoekers een schitterende avond bezorgen met bekende muziek van verschillende iconen - Icons - uit onze rijke (muziek)geschiedenis! Een melodisch en ritmisch schouwspel, met een vleugje humor!

Het concert begint om 19:30 uur en een entreekaart kost € 7,50 p.p. De kaarten zijn te koop bij Cafetaria ‘t Mergelland, Café ’t Centrum en Slagerij Pinckaers te Sint Geertruid.

 

In de hoop dat het muziekvirus op anderen zal overslaan, roept muzieklab-sintgeertruid op om je aan te melden als nieuw lid van onze vereniging. Ook ervaren mensen kunnen nog toetreden tot ons slagwerkensemble.


CONCERT VOOR DE MAESTRO

22 april 2018

Onder grote belangstelling van ouders en grootouders hebben de kinderen van Basisschool Sint Gertrudis deelgenomen aan de afsluiting van het project Muziek is Cool met als hoogtepunt de verkiezing van de 'Maestro'. Zij konden genieten van een zeer gevarieerd programma met optredens van het leerlingenorkest, het slagwerkensemble en de fanfare. Wij danken allen voor hun bijdrage aan dit project.

 

Tevens feliciteren wij alle leerlingen van Sint Gertrudis met hun prestaties tijdens het voorspelen. Aimée Rouschop werd uiteindelijk de winnaar van de Sjof Drummen Trofee. Dit is een stimuleringsprijs voor de leerling die in het afgelopen jaar de meeste progressie heeft gemaakt. Chapeau!

voor de uitgebreide foto-albums, kijk bij multimediaMUZIEK IS COOL-2

Zondag 22 april 2018 is het dan zover...

Het project Muziek is Cool dat in de afgelopen weken plaatsvond op Basisschool Sint Gertrudis, wordt afgesloten met een heus

CONCERT VOOR DE MAESTRO.

Om 17.00 uur starten wij met het eerste optreden van het onlangs samengestelde leerlingenorkest van leerlingen van Sint Blasius uit Cadier en Keer en Sint Gertrudis uit Sint Geertruid.

Daarna volgt de afronding van het muziekproject van de basisschool door middel van samenspel tussen leerlingen en fanfareorkest en de finale van de dirigentenwedstrijd. Gastdocent Rob Moers zal ons door deze middag leiden. Het zou geweldig zijn als alle kinderen van de groepen 3 t/m 6 met hun ouders en familie hierbij aanwezig kunnen zijn.

Ook het slagwerkensemble zal opnieuw een voorproefje geven van het Promsconcert dat op zaterdag 9 juni 2018 om 19.30 uur plaats vindt in Oos Heim te Margraten.

Voorafgaand aan dit concert hebben de leerlingen van Sint Gertrudis hun beste beentje voorgezet tijdens de wedstrijd voor de Sjof Drummentrofee. Aan het einde van deze dag wordt dan ook de winnaar bekend gemaakt. Deze prijs is een stimuleringsprijs voor de leerling die in het afgelopen jaar de meeste progressie heeft gemaakt.

 

Iedereen is welkom, jong en oud! MUZIEK IS COOL

Op 19 maart 2018 start het project Muziek is Cool op Basisschool Sint Gertrudis. Met dit project willen we kinderen van groep 3 t/m 6 in vier reguliere lesuren kennis laten maken met de verschillende facetten van muziek maken.  Muziek maken is emotie en een onderdeel van onze cultuur en daarnaast belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. 

De lessen worden verzorgd door gastdocent Rob Moers, die aangeleverd is door Fanfare Sint Gertrudis, en vinden plaats op de maandagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur.

Als afronding van het project wordt er op zondag 22 april 2018 om 17.00 u. een slotconcert gegeven waarbij de kinderen meespelen met de fanfare en wordt er een heuse dirigentenwedstrijd gehouden; de maestro!

Het zou geweldig zijn als alle kinderen van de groepen 3 t/m 6 met hun ouders en familie hierbij aanwezig kunnen zijn. Iedereen is welkom!Start leerlingenorkest

Op 23 februari 2018 vond de eerste repetitie van het nieuwe leerlingenorkest plaats.