Muziekprojecten basisschool

Muziekparaplu

spelenderwijs

BlazersklasDe ‘Muziekparaplu’ laat de kinderen van groep 2 en 3 op een speelse manier kennis maken met de wondere wereld van muziek, waarbij plezier maken, zingen, bewegen en muziekspelletjes aan bod komen.

 

Samen muziek maken en muziek beleven is leuk. Het is wetenschappelijk bewezen dat muziek maken gunstige effecten heeft op intelligentie en sociale vaardigheden. Muziek maken maakt wijs en zorgt voor vreugde en plezier.

 

De lessen worden wekelijks op maandag gegeven in de fanfarezaal te Sint Geertruid. Muziekdocente is Lisan van Proemeren.

 

Bijdrage van ca. 2 euro per les. (afhankelijk van de groepsgrootte)

 

Vragen? Mail naar joyce.drummen@fanfarestgertrudis.nl'SpelenderWijs' is een muziekproject om de kinderen van groep 4 en 5 spelenderwijs kennis te laten maken met muziek. Hierbij wordt aandacht besteed aan notenleer, ritmische ontwikkeling, zang, leren samenwerken en kennismaken met verschillende muziekinstrumenten.

 

Dit alles wordt begeleid door muziekdocente Lisan van Proemeren. De lessen worden wekelijks op maandag gegeven in de fanfarezaal te Sint Geertruid.

 

Bijdrage van ca. 2 euro per les. (afhankelijk van de groepsgrootte)

 

Vragen? Mail naar joyce.drummen@fanfarestgertrudis.nl'Blazersklas' is een muziekproject waarbij kinderen van groep 6 op de basisschool in aanraking komen met verschillende muziekinstrumenten.

 

De kinderen krijgen gedurende 3 maanden de gelegenheid een muziekinstrument te leren bespelen. Alle kinderen van groep 6 krijgen van september tot en met november wekelijks 1 uur muziekles van een professioneel team. De eerste 3 lessen zijn introductielessen. De verschillende orkesten, de dirigent, de verschillende muziekinstrumenten en de eerste beginselen van de muziektheorie komen aan bod. Na de introductielessen kiezen de kinderen een instrument; bugel, trompet of slagwerk. Vanaf les 4 oefenen ze elke week op het gekozen instrument onder begeleiding van een professionele muziekdocent. 

 

Blazersklas wordt afgesloten met een uitvoering waarbij de ingestudeerde muziekstukken ten gehore worden gebracht. Ouders, familie en vrienden worden hier natuurlijk bij uitgenodigd.

 

Deze lessen worden in de basisschool van Sint Geertruid gegeven en in samenwerking met de muziekdocente van Basisschool Sint Gertrudis.

 

Vragen? Mail naar Joyce.drummen@fanfarestgertrudis.nlNa het afronden van de Blazersklas kunnen de leerlingen tegen een gereduceerd tarief tijdens een periode van ongeveer een half jaar proeven aan de instrumentlessen van de fanfare. Ben je dan helemaal enthousiast geworden, dan kan je bij de start van het nieuwe schooljaar aansluiten bij de muziekopleiding van de fanfare.